Здравейте колеги, имам алфа 145 1.6 боксер(харесвам си количката) От скоро педала на съединителя ми стана по твърд,и започна по трудно да включвам на 1 и R,а днес стана много мек и неможе да се включи на скорост.Някой имал ли е такъв проблем.Благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблеми със съединителя
Collapse
X
-
Колега , най-честият проблем свързан със съединителя е в помпите . Едната помпа е на педала , а другата е в двигателният отсег. Според мен ти е заминала помпата на педала. Нова е около 65 /70. 80 лв . Но може и на старо да я намериш (около 30/40 лв ). Смяната е малко неприятна че отдолу е кербала и ще ти отнеме малко повечко време , ако сам си я сменяш. Но най добре виж в някой сервиз да ти кажат с точност какъв е проблема , да не те подведа .
-
Тази кола е на колега. Гледахме я и още като включваше трудно долната помпа си правеше хода доволно но въпреки това включваше трудно. Кофтито е че и лагера виеше (по скоро тракаше) а уж съединителя е сменян ще намерим време да видим дали помпата движи вилката на съединителя.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
А зегерката на долната помпа да не е най-лесното упражнение?
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
Comment
-
Намирисва на проблем със притискателния диск. Възможно е да се е счупил.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеТази кола е на колега. Гледахме я и още като включваше трудно долната помпа си правеше хода доволно но въпреки това включваше трудно. Кофтито е че и лагера виеше (по скоро тракаше) а уж съединителя е сменян ще намерим време да видим дали помпата движи вилката на съединителя.
Comment
-
Колега ако хода на вилката (или на оста на долното цилиндърче) е повече от 16 мм значи е вътре и ще сваляш,но мисля че се е счупил или притескателя или лагера.alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениеКолега ако хода на вилката (или на оста на долното цилиндърче) е повече от 16 мм значи е вътре и ще сваляш,но мисля че се е счупил или притескателя или лагера.
Comment
-
Всички давате правилни мнения, но да ви попитам защо от твърд съединител и трудно включващи се скорости, и изведнъж мек съединител и вече на никоя скорост неможе ,дали е счупен лагера ?или претискателния? а симптомите са като : все едно лада със заминала долна помпаalfa-romeo 145 1.6 boxer
Comment
-
Ако си виждал притискателен диск на живо, може и сам да си обясниш явлението. Твърдия педал най вероятно се дължи на измятането на пластините на диафрагмата и тяхното разместване. Следва счупването и омекването на педала. Не съм сигурен дали по този начин обяснено някой ще ме разбере, но все пак опитах. Продължавам да си мисля че проблема ти е в притискателния диск.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеАко си виждал притискателен диск на живо, може и сам да си обясниш явлението. Твърдия педал най вероятно се дължи на измятането на пластините на диафрагмата и тяхното разместване. Следва счупването и омекването на педала. Не съм сигурен дали по този начин обяснено някой ще ме разбере, но все пак опитах. Продължавам да си мисля че проблема ти е в притискателния диск.))) но тия дни като свалим скоростната кутия ще си покаже
alfa-romeo 145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеКолега успех в начинанието . Аз 4 дни сглобявах моята.
Ауууу, ти доста труд си хвърлил.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
sigpic
Comment
Comment